Skip to content Skip to navigation

OpenStax-CNX

You are here: Home » Content » ветрогенератор

Navigation

Recently Viewed

This feature requires Javascript to be enabled.
 

ветрогенератор

Module by: Miroljub Bjelic. E-mail the author

Портфолио оцењивање Од 2008. године, када је промењен наставни план за 6. разред, у настави ТИО у оквиру наставне теме Информационе технологије обрађују се рачунарски програми Microsoft Visio, Envisioneer Express и Google SketchUp. Програми су веома погодни за израду планова грађевинских објеката али и за њихово просторно приказивање (3Д). Од 12 часова предвиђених за ову тему за сваки програм планирао сам по 4 часа. Сваки ученик је дужан да у сва три програма уради бар по један рад или означи најбољи рад (ако их је урадио више) и сачува их у свом фолдеру. Док ученици цртају ја дајем сугестије, помажем у раду и тако пратим напредак и залагање сваког ученика. По истеку тих 12 часова на миру прегледам све радове и све оценим па формирам средњу оцену (лошије радове не узимам у обзир). При оцењивању водим рачуна: да ли цртежи имају све основне елементе, о сложености техничког цртежа објекта, о правилном распореду просторија у објекту, о распореду конструктивних елемената грађевине, о уређењу ентеријера и екстеријера, о креативности, о практичној примени усвојеног градива на конкретним примерима... На следећем часу ученици дају предлоге оцена за своје и туђе цртеже па заједнички дођемо до оцена које уносим у дневник. П.С. Као што рече колега Крговић када сам почео овако да скупљам радове и да их оцењујем, нисам ни знао да се то зове портфолио оцењивање али је сигурно да ћу слично радити и кад будем изводио е-наставу.

Content actions

Download module as:

Add module to:

My Favorites (?)

'My Favorites' is a special kind of lens which you can use to bookmark modules and collections. 'My Favorites' can only be seen by you, and collections saved in 'My Favorites' can remember the last module you were on. You need an account to use 'My Favorites'.

| A lens I own (?)

Definition of a lens

Lenses

A lens is a custom view of the content in the repository. You can think of it as a fancy kind of list that will let you see content through the eyes of organizations and people you trust.

What is in a lens?

Lens makers point to materials (modules and collections), creating a guide that includes their own comments and descriptive tags about the content.

Who can create a lens?

Any individual member, a community, or a respected organization.

What are tags? tag icon

Tags are descriptors added by lens makers to help label content, attaching a vocabulary that is meaningful in the context of the lens.

| External bookmarks